"Jag älskar arbete. Jag kan sitta och studera det i timmar."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/1250 f/2,8 iso 100

Det här är också en av mina favvisar på Linette, gryyyym!

Klippningen igår blev suverän, jag sa att hon fick ta det som var slitet helt enkelt och det blev cirka 5 cm. Lite ovant att ha 5 cm kortare hår men man vänjer sig. Skönt vare att bli av med lite hår! Kunde nog gjort en peruk på det hon klippte bort, var helt galet mycket!

Var en trevlig dag i Motala igår, köpte tre jättefina ramar som sitter ihop som man kan ställa någonstans. Svårt att förklara hur den faktiskt ser ut, får visa bild när jag satt upp den. Jättefin var den iallafall!

OCH VARFÖR SKA JAG TILL MOTALA DÅ?


Fotograf: Malin (jag)
Modell: Mikaela
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/100 f/8 iso 200

Älskar denna bild på Mikaela, tycker den blev skitbra på henne!

Och varför ska jag till Motala då?
Förutom att hämta Jenny på dagis och umgås lite med henne haha så ska jag faktiskt klippa mig. Victors mamma är ju frisör och hennes frisörsalong ligger i Motala så då får jag åka dit. Pappa ska också klippa sig så det blir nästan lite familjeklippning, haha.

Har dock beslutsångest över hur mycket jag ska klippa, men det är förhoppningsvis något jag bestämt tills dess. Hoppas det blir bra! :)

"Ingen poet har någonsin beskrivit naturen friare än en advokat beskriver sanningen."


Fotograf: Malin (jag)
Modell: Jenny
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/100 f/8 iso 100

Här har vi en bild på lilla Jenny som jag tog för ett par veckor sedan!

Jenny är så himla rolig nu, haha. Numera har jag ju ett namn, fast det är inte Malin. Mia säger hon om mig, lite likt kanske man kan få det till att vara men vi övar lite smått på att säga Malin.

Om ni var på Ikea i Linköping i söndags kan ni ha hört henne skrika Miiiiiaaaaa!! För hon har lärt sig att ropa efter mig och det låter skitkul haha! Victor har blivit något liknande Icoooo! Och eftersom det inte blev någon fotografering idag så åker jag till Motala lite tidigare än planerat för att följa med och hämta Jenny på dagis, haha det ska bli kul och se vad hon säger om det. :)

"Livet är en tragedi för de människor som känner och en komedi för dem som tänker."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/1000 f/2,8 iso 100

Det här är den 15e bilden ni ser med Linette, ni har väl inte tröttnat? Det kommer nämligen 6 bilder till! :)

Idag skulle jag haft en barnfotografering men den blev inställd. Barnet hade blivit sjuk och då är det ju inte så roligt för barnet heller att bli fotograferad. Plus, att röda ögon och en rinnande näsa kanske inte är så snyggt på bild? Haha den blev iallafall uppskjuten till nästa vecka istället. :)

ENBENSSTATIV

Eftersom jag jobbar på tvspelsweb och nu har känt på de nya (och gamla) produkterna som vi har eller får in kommer jag att skriva mindre recensioner om produkterna. Jag ska vara så neutral och kritisk jag kan.Denna gång blir det de nya enbensstativen!

Här ser ni tre enbensstativ.

Första intrycket av stativen är rejält. De verkar vara bra byggda. De är definitivt inte så där plastiga och pjåkiga som billiga enbensstativ kan vara.

Dock är det ju som det mesta, ju dyrare de är ju mer rejäla är de. Men det är också de dyrare som väger mest. De billigare varianterna är alltså lättast och därmed lätta att ta med sig. Däremot blir ju de lite tyngre lite stabilare och mer "bastanta" som kan vara till nytta vid fotografering.

Det som skiljer stativen åt, förutom priset och vikten, är fästet upptill. Antingen så är det kulled- eller trevägshuvud.

När man kikar runt på olika typer av produkter, i det här fallet enbensstativ så får man alltid en favorit som man tycker om lite mer än de andra som man skulle kunna tänka sig att ha i kameraväskan, eller hur? ;). I mitt fall blev det enbensstativet med trevägshuvud. (Den ni ser på bilden ovan och nedan.)
Det stativet är lätt, smidigt och billigt. Jag gillar dessutom trevägshuvuden eftersom man då får bra möjligheter att vrida på kameran som man vill. Dock är det ju redan väldigt lätt med ett enbensstativ men trevägsshuvud är ändå något som lockar mig.

Det som får mig att fastna för just det stativet är också vikten. Det väger inte alls mycket, 0.6kg! Superlätt att bära med sig då ju! Och det bästa av allt är att det på min kameraryggsäck finns en liten rem med ett knäppe på framsidan där jag kan fästa stativ. Visserligen följer det med en behändig väska men vill man ha det ännu lättare till hands kan det vara ett alternativ för mig som har en sådan kameraryggsäck med en sådan rem. 

Klämmorna som man använder när man fäller ut stativet är dock lite plastiga. Dock är det få stativ dessa känns bra på. De är ofta lite plastiga och tröga och likaså här. De är dock klart godkända! 

Jag gillar de lilla mjuka handtaget som är på varje stativ, det är alltid skönt att ha något att hålla i istället för att ta direkt i metallen. 

Jag gillar dessa stativ, de är definitivt i toppklass för att vara i den låga prisklass de faktiskt är i. Man kan faktiskt inte kalla dem annat än prisvärda enbensstativ!

"Vi vill gärna vara oss själva men också som alla andra. Lustigt nog lyckas vi bäst med det senare."


Fotograf: Malin (jag)
Modell: Mikaela
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/100 f/8 iso 200

Denna bild kommer med högsta sannolikhet förgylla baksidan på mina nya visitkort!

Dock har jag beslutsångest över både presentkorten och visitkorten. Är så kritisk när jag gör sånt där vill ju att det ska bli perfekt! Men tycker faktiskt att de blev rätt läckra nu. Ska fundera någon enstaka dag till och sedan måste jag beställa dem så jag får hem dem någon gång! :)

VISITKORT OCH PRESENTKORT


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/320 f/2,8 iso 100

Yes, äntligen fredag!

Och som rubriken lyder så är det detta vad jag hållt på med de senaste dagarna, och nu börjar jag faktiskt bli färdig och ska nog beställa dem imorgon. Ih, vad roligt det är att förnya sig lite. Tror de blir jäkligt snygga faktiskt! Hoppas!

Men nu ska jag snart cykla till Max igen. Dock är jag ledig hela helgen, vilket är skönt. Ska plocka iordning här i lägenheten då och åka till ikea för att handla lite komplement, haha.

Städade lite nu också, vårt sovrum såg ut som ett bombnedslag och nu är det faktiskt lite bättre. Då blir min Victor glad när han kommer tror jag. :)

"Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut."


Fotograf: Malin (jag)
Modell: Mikaela
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/100 f/8 iso 200

Här har ni en första bild på söta Mikaela från i Lördags!

Ska väl alldeles strax göra mig iordning och sedan cykla mot Max. Det ser ut att blåsa en del idag så det blir lite träligt att cykla. Men jag är ändå glad så länge det inte regnar! :)

Skulle helst av allt vara ledig idag, har så himla mycket att göra. Först av allt så vill jag plocka iordning här i lägenheten, få bort alla nedrans kartonger. Sedan måste jag designa nya visitkort och jag ska även göra presentkort. Det är roligt, så det ska nog bli helgens sysselsättning blandat med att tvätta. Det blir nog bra!Här såg ni förresten min nya logga på bilderna. Tyckte den var mycket snyggare och mer genomtänkt än den förra. Eftersom jag skaffade ny dator så följde inte den andra med (glömde föra över den) så lika bra att göra en ny tyckte jag! :)

"Ofta har vi ingen tid för våra vänner, men all tid i världen för våra fiender."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/5000 f/2,8 iso 100

Hoppelihopp!

Återigen är det dags för jobb, jag hinner ju knappt göra allt jag ska om dagarna. Dock packade jag upp en hel del i min byrå igår. Det är nice! Så snart åker lite fler tomma och några med saker i ner i förrådet. Det ska bli så skönt när det är färdigt.

I lördags la vi klinker i hallen, supersnyggt blev det! Att vi fick gå ut och in på en planka det gjorde ingenting, inte nu när det blev så jäkla snyggt iallafall. (Man får ju inte gå på plattorna när de inte torkat så då fick vi lägga en planka att gå balansgång på ut och in. :) )

"Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad."


Lite smått frän bild sådär, gillar färgerna!

Ny vecka, nya tag. 

Igår hämtade Victor och jag min byrå hos pappa. Så nu kan jag äntligen fortsätta packa upp parfymer, sjalar, osv som ska vara där i hallen. Det är bra!

Så nu är snart mitt rum hos pappa tomt också, känns så overkligt samtidigt, att inte bo med sina föräldrar längre. Att inte ha en mamma som tvättar, diskar och lagar mat åt en längre. Nu måste Victor och jag sköta allt sådant själva. Dock tycker jag inte det är varken tråkigt eller jobbigt än så länge, haha! :)

"Mer arbete betyder större framsteg. Men framsteg betyder också mer arbete."

Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/6400 f/2,8 iso 100

Blev ju som sagt lite tid i studion igår. Mika och Linn kom in vid 15 och då mötte jag upp dem och så gick vi mot studion. Vi började väl vid halv 4 och var färdiga nästan halv 8, så vi var där i nästan 4 timmar haha. Men bra blev det. Mika var mest modell (som vanligt) haha, men även jag lite granna denna gång.

Det är så grymt när kreativiteten är på topp, vi kunde hållt på hela natten haha. Bra jobbat flickor! :)

NYTT NYTT NYTT!


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/5000 f/2,8 iso 100

Jag trivs riktigt bra här i nya lägenheten!

Och jag trivs riktigt bra med min nya dator, men det tror jag inte att jag sagt här i bloggen? Jag har ju en ny dator woho! Nu kan jag redigera bild på bild på bild utan att det ska ta evigheters tid. Jag bad nämligen min pappa att bygga en åt mig och dyr blev den men oj så bra den blev!

Helt ärligt var jag tvungen att byta upp mig, jag använder ju photoshop cs5 och har väldigt stora bilder. Hela förra datorn blev för slö för det helt enkelt.

Älskar den, den här har 16gb ramminne medan min förra hade 3. Ja det är lite skillnad, haha! :)

"Kärlek är den märkliga förvirring som drabbar en person på grund av en annan person."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/8000 f/2,8 iso 100

Ännu en fantastisk bild på Linette! ;D

Nu ska jag alldeles strax börja göra mig iordning för jobb. Måndag, tisdag och onsdagar är jag på tvspelsweb i Norrköping och Max kommer ju pendla lite i dagar beroende på när jag får ett pass. Denna vecka är det dock torsdag och fredag som gäller.

I helgen ska som jag nämnde tidigare Linn och jag köra lite studio, ska bli kul. Är pepp! :)

"Alla pratar om vädret och ingen gör något åt det."


Kör lite favoriter i repriser, älskar dessa bilder från förra hösten!

Jag blir så inspirerad av detta väder. Tro det eller ej. Jag är supersugen på att få fotografera lite. Men jag har verkligen nada tid just nu. Dock ska nog Linn och jag köra lite i studion i helgen. Blir spännande!

FOTORELATERADE SAKER ATT GÖRA

En favoritbild på Mika från förra hösten!
- Bränna CD-backuper på bilder
- Framkalla nya bilder till portfolion
- Planera nästa photoshoot
- Planera nästa photoshoot efter det
- Planera mina nästa inköp till studion
- Fixa en till reflexskärm
- Ta självporträtt
- Ta bilder på Victor och mig
- Ta bilder vi ska ha i köket
- Skriva färdigt några artiklar jag börjat på men inte slutfört till bland annat reflexskarm.se

OSV OSV, Ge mig tid att göra allt detta någon! (A)

SHOPPING PÅ GINATRICOT & IKEA


Bilder: ginatricot.se & ikea.se

Igår efter jobbet åkte Martina och jag till ikano på en snabbvisit. Jag hade ju sett en jacka på ginatricot som jag var tvungen att prova och ja, den fick följa med mig hem. Den är superfin och supermysig. :)

Sedan var ju jag tvungen att smita in på ikea, ju mer tiden går ju mer märker Victor och jag att vi saknar saker. Främst i köket. Så grytlappar, slickepott, vitlökspress och en stekspade fick följa med. Stekspade hade vi sedan tidigare men den är inte lika bra som den jag köpte igår, haha.

"Avundas aldrig någon den lycka han ser ut att ha - du känner inte till hans hemliga sorger."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/1250 f/2,8 iso 100

Hejsan hoppsan! :)

Vi fixar och donar i vår lägenhet Victor och jag. Vi börjar dock tröttna på att riva tapet och måla nu. Men nu är vi på det sista rummet, hallen, som ska göras för denna gång. Då har vi målat om sovrum, varddagsrum och hall. Sedan ska vi plocka iordning så vi får lite ordning på det hela. Nu är allt bara stökigt. Men det går som jag sa i förra inlägget, sakta men säkert framåt. :)

"Ett fynd är något du inte har användning för till ett pris du inte kan motstå."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/5000 f/2,8 iso 100

Nu har vi internet här i lägenheten! :)

Vi fick det visserligen igår, men har inte hunnit blogga. Idag har jag nämligen packat upp kläder i garderoben så de ligger inte utspridda i kartonger, väskor, påsar osv längre. Jag har även packat upp saker på mitt skrivbord nu, så jag har mina pärmar, pennor osv där också. :)

Det går sakta men säkert framåt, det börjar faktiskt likna ett hem nu!

"Be what you are. This is the first step toward becoming better than you are."


Vi kör på ännu en favoritbild på Mika! :)

Nu har Victor och jag sovit första natten i vår nya lägenhet. Vi har endast en tv och en säng för tillfället. Köksbord med förresten, det körde vi dit i lördags. Internet har vi inte ännu men kommer troligtvis få det denna veckan annars blir det nog nästa vecka. Så blir det lite tomt och tyst här vet ni varför. 

Idag ska vi köra dit resten av grejjerna, tvbänk, soffor och lite annat småplock. Så det går framåt måste jag säga. Det är roligt! :)

FÖRETAG?

Många av er undrar säkert hur det verkligen ligger till med mig och företag. Jag har inget företag ännu, kommer inte att skaffa det den närmsta tiden heller. Dock är det någonting jag vill. :)

Nu har jag dock, flytt, körkort, två jobb och en pojkvän att tänka på. När det väl lugnat ner sig och jag känner att jag vill och kan ska jag göra det. Självklart kommer det att vara inom foto men nu på senare tider vill jag nog blanda in något mer, men det är än så länge bara tankar och vi får helt enkelt se när tiden väl kommer. 

Jag kan gärna tänka mig att vara min egna chef och brinna för någonting som faktiskt också gynnar mig. Det kan och kommer bli riktigt bra. Jag vill också vara väl förberedd, ha bra kunskap, utrustning osv för att det ska kunna gå runt. Men jag räknar inte med att fösörja mig på det, inte än på länge iallafall. 

Företag är alltså påväg men inte här ännu! ;D

“If you don't know where you are going, any road will get you there.”

Tagen med Canon G12! :)

Återigen en liten söt kattunge från när jag hälsade på Martina. Ih, de var ju så underbart söta!

Idag börjar vi flytta lite på riktigt, vi ska förhoppningsvis ta dit köksbordet idag. Lite kartonger med allt möjligt i och köksgrejjer. Igår började jag plocka upp glas, bestick och sådant som är precis nyinköpt. Jag började handla sådana saker i Januari! Tänk er, det var en så härlig känsla att äntligen få packa upp det i mitt nya hem! :)

GAAH, jag vill bara flytta in nu nu nu! Men vi måste vänta ytterligare på att sovrummet och varddagsrummet ska bli färdigt. Det börjar de faktiskt bli nu. ;D

"Om du tror att du vet allt är du dåligt underrättad."


Fotograf: Malin (jag)
Styling&Makeup: Linn
Modell: Linette
Utrustning: Canon eos 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di + Reflexskärm 7 i 1 150x100cm
s 1/2500 f/2,8 iso 100

GAAH, underbar bild på Linette!

Den här och den förra jag la upp på Linette är hittills mina favvisar. Färgerna är ju underbara och hela bilden skriker SOMMAR! Håller ni inte med? :)

I lägenheten håller vi på att riva tapeter och måla och spackla för fullt. Det är inte så jäkla roligt om jag ska erkänna det själv. Vill bara börja måla så det blir färdigt någon gång. Det är underarbetet som är trist, haha. Men förhoppningsvis så sover vi där i helgen, ihhh hoppas! ;D

RSS 2.0


www.cocoo.se -
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!

Blogglista.se

Malin Wallberg
1992 var året som jag föddes i Linköping, numera bor jag i Mjölby. Min fritid sysselsätter jag allra mest med fotografering av alla dess slag. Fashion-genren har dock gått och blivit en favorit, men jag gillar egentligen allt!;D

Läs mer om mig här!
KONTAKT
mwphotos@live.se

HEMSIDA
www.mwphotos.se


bloglovin