LANDSKAP I MJÖLBY


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 4 f/16 iso 100 + s 1/13 f/16 iso 100

Bilden är två bilder som är ihopsatta, även kallat HDR.

Och så var det helg hörreni! Kom på en asbra fotoidé inatt. Den kan bli grymt snygg. Imorgon är det ju fotografering också. Om vädret tillåter. Är det snöstorm eller ösregn så får vi nog skjuta på det. Så vi hoppas och håller tummarna för uppehåll imorgon! Eller hur? ;)

"En av människans äldsta behov är att ha någon som undrar var man är när man inte kommer hem på kvällen."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/50 f/2,8 iso 100

Ännu en fin solljus-dropp-bild! ;D

Älskar bokehn som blev, massor små runda prickar, blev ju fantastiskt fint att titta på! Håller ni inte med?
Och idag är fredag! Woho snart helg! Har ju jobbat hela veckan och jobbar även idag. Mycket att göra med nya e-butiken. Men nu börjar vi komma in i den mer och mer. Det känns skönt! ;)

TVSPELSWEB HAR EN NY DESIGN OCH NY E-BUTIK!


Här har ni en printscreen på våra nya e-butik och design.

Som många av er vet så jobbar jag på e-butiken: tvspelsweb.se. Visste ni inte det, vet ni det nu! ;)

Där säljer vi mycket kameratillbehör så som, stativ, kamerafilter, kameraväskor, displayskydd, adapterringar, motljusskydd m.m. Och i tisdags bytte vi e-butik och design. Personligen tycker jag att denna ser mycket snyggare ut. Tanken är att vi senare även ska byta namn, nu passar ju inte tvspelsweb så bra längre när vi mestadels säljer fototillbehör. 

Dessutom har vi just nu ett erbjudande på facebook där du kan få en värdecheck laddad med 60kr. Gå in på vår facebooksida för kolla in det!

EFTER REGNET KOMMER SOLEN....


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/800 f/2,8 iso 100

Vilket underbart ljus det kom efter allt regn igår!

Solen sken in och lyste upp hela vardagsrummet med ett fantastiskt ljus! På fönstret var det fortfarande massor vattendroppar kvar och tillsammans blev dessa två element otroligt vackra! Så fram med kameran var det som gällde. Och fint blev det! Tur att jag passade på för det varade inte lång tid. Solen gick ju sakta men säkert ned. Synd dock att vi har så skitiga fönster, haha vi måste putsa dem!

"But when you get music and words together, that can be a very powerful thing."


Visar en somrig bild från i somras på min kusin Sofia!

Åh, har abstinens efter fotografering!
Hoppas, hoppas hoppaaaaaas att den fotograferingen jag håller på att planera till helgen blir av. Jag blir galen av detta, haha. Vill ha lite nytt att jobba med! Har ju kommit på en bra plats där fotograferingen ska ske och jag vet hur jag vill ha det. Så jag är en bra bit på vägen. Gäller bara modellen och min stylist (Linn) kan då. Hoppas!

Dag 13 – Mitt drömbröllop.

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 - Typ av killar jag faller för.
Dag 7 - Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 - Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Haha ärligt talat har jag inte riktigt funderat så mycket på det där med bröllop i mitt liv. Jag har inget exakt att såhär skulle jag vilja ha det utan det är olika för varje gång jag tänker på det. Jag vet inte ens om jag vill gifta mig?

Men skulle jag drömma så skulle jag vilja gifta mig utomlands på någon fin strand eller liknande. Med alla de närmsta vi har i våra släkter (för bröllopet är ju isåfall med Victor!;)). God trerättersmiddag! Ta vackra bröllopsfoton med någon duktig bröllopsfotograf på stranden likaså. Jag gillar stränder! En vacker klänning och så skulle jag bara vilja njuta av dagen. Kan nog inte beskriva mitt "drömbröllop" bättre än så. :)


"En vän är en person som kommer när andra försvinner."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/640 f/2,8 iso 100

Gillar bilden, trots att den inte är knivskarp!

Och vad fort vanor sätter sig, eller hur? Nu går jag till köket för att tvätta händerna och borsta tänderna bara för att jag gjort det de senaste veckorna, trots att vi nu har handfat! Lite skumt detta med vanor ju. Man vänjer sig ju oftast så fort vid nya saker. Som nu, nu börjar man tycka att 3 plusgrader är kallt. För en månad sedan hade man tyckt att det var jättevarmt. Haha intressant fenomen detta med vanor...

"Det är lättare att vara efterklok än klok innan man tänker efter."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/125 f/8 iso 100

En liten landskapsbild såhär på morgonkvisten! ;)

Och vet ni vad? Jag borstade tänderna i ett handfat för första gången på typ 3 veckor? Innan har vi ju varit i diskhon i köket. Och det vet ni ju vad det betyder? Vi har ett handfat igen! Woho! Nu är det bara en spegel ovanför det som man saknar... Men det och ett badrumsskåp ska troligen inhandlas i helgen! :)

26 mars 2012 - fortfarande inget handfat...

Eller jo det sitter faktiskt ett uppe ju. Men det är inte ikopplat ännu. Idag hoppas jag dock att det blir inkopplat. Tror det blir det om alla delar passar...:)

Ska bli spännande att se hur det går när jag kommer hem. Hungrig börjar jag bli nu också. Så blir att göra mat och diska så fort jag kommer hem. Så kan det va hörreni! Ha en bra kväll! ;D


"Jag har så enkel smak. Jag vill bara ha det bästa av allt."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/5 iso 400

Och här har vi absolut sista bilden på Johanna! ;)

Bra jobbat tjejer, har fler favoriter bland bilderna. Var ett kul och spännande sätt att fotografera på i mitt sovrum, haha. Nu gäller det bara att boka in lite fler fotograferingar för nu har jag inga bilder som är på kö för att redigeras längre. Och det vill jag alltid ha, jag vill alltid ha något att jobba med. Så till helgen kanske...?

Converse AllStar

Jag blev nöjd efter mitt frisörbesök igår. Min lillasyster Jenny klippte sig också för första gången hos en frisör och hon var jätteduktig och satt stilla hela tiden, haha!

Idag städar vi ordentligt här hemma! Hoppas att de kan koppla in handfatet då! Börjar bli tröttsamt att borsta tänderna i köket... ;)


HUR JAG TOG JORDGUBBSBILDEN


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Vivitar 90mm 1:2.8 Auto Telephoto Macro + Stativ Velbon DF 60 + Blixt nissin di 866 + TTL-kabel
s 1/80 f/2,8 iso 100

Har fått lite frågor här och var hur jag tog denna bild så tänkte visa er det!


Såhär såg det alltså ut i vårt lilla kök när jag tog dessa bilder. Blixten flyttade jag runt lite så det blev bra. På den svarta handduken hade jag ett glas. Sedan använde jag vår soda stream så jag hade kolsyrat vatten så det blev fina bubblor. Svårare än så var det inte! ;)

"Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar."


Tagen i april 2011.

Idag ska jag till frisören! Pappa likaså, så det kommer bli lite familjeklippning där hos Susanne, som även är min svärmor. Det är faktiskt ganska bra att ha en svärmor till frisör. Särskilt nu till våren när man vill göra slingor. Fast det kommer jag inte göra idag. Idag kommer jag bara klippa lite. Sedan ska jag färga det och slinga håret nästa gång jag går dit. :)

Ska gå en sväng på stan i Motala också, längesen jag gick på stan så det blir nog trevlig. Men nu måste jag gå till tåget, ha en skön dag i solen allesammans! ;)

"Antingen är man en del av lösningen eller en del av problemet."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di (omvänt)
s 1/60 f/2,8 iso 200

Gillar färgtonen på denna bild. Den blev så varm, skön att titta på. Någon som håller med?

Vädret är ju helt underbart ute, trots det sitter jag här?! (Med en kopp kaffe)! Jag ska tvätta om cirkus 15 min. Har tagit en liten tur på crosstrainern nu på morgonen och sedan tagit en skön dusch. Nu har vi faktiskt lite lyse där inne på toaletten så vi slipper ficklampan, tjoho! Målat tånaglarna har jag gjort också, i en fin persikoliknande färg. Vårfint skare va!

"A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life."

I brist på annat får ni en liten favorit i repris! ;D

Går och klurar på ett nytt objektiv nu till vårdagarna och jag tror banne mig att jag ska köpa ett. Det får bli min lilla belöning för körkortet. Jag tror det får bli så iallafall. Kommer någon gång införskaffa detta eller liknande objektiv så varför inte nu? :)

Himla svårt det där....

Att hitta nya motiv när man går samma sträcka hela tiden, haha. Fram och tillbaka från tåget. Men idag fick det bli klätterväxten på väggen vid stationen som ni kan se nedan.

Fint väder är det idag också! Ska försöka ge mig ut på en liten fotopromenad imorgon tror jag. Var ju ett tag sedan nu! ;)


Face up, hands down

Älskar vädret idag! Jättefint, varmt och solen skiner! Vem håller med mig?

Nedan kan ni se en bild jag tog imorse påväg mot tåget. Gick lite extra tidigt för att kunna gå långsamt och njuta av vädret! Jag gick där i godan ro och låtsades att det inte blåste.... För tyvärr var det lite vindar. Verkar dock ha blivit bättre nu. Ska nog ta bilen och fotografera lite landskap snart! Bara för att jag numera kan det! Och för att jag vill förstås! :)


"Vänskap är som ett bankkonto: man kan inte ta ut gång på gång utan att sätta in något."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/5 iso 400

Näst sista bilden på Johanna!

Vad fort det gick med dessa bilder, men så blev det ju "bara" 10 st från denna fotografering. Men oftast vill jag hellre ha lite färre än massvis från samma fotografering. Då hinner man tröttna och det är inte bra. Dock måste jag ha en fotografering snart! Får abstinens..... höhö.

Men nu är det ju på G iallafall! Hoppas det kan bli av snart!

FLADDERÖRA


Haha, kul att jag lyckades ta en bild precis när ena örat låg fel och det andra blåste upp av vinden!

Annars är det ju tisdag idag. Dagen som alltid kommer efter måndag. Vädret är gråmulet och tråkigt men då går det ju desto lättare att jobba eller vad säger ni? Är det fint väder så får man ju bara ångest över att man inte kan vara ute och ta vara på vädret. Samtidigt som allt går lättare när vädret är fint och alla föredrar väl sol framför gårmulet? Det skulle bli bättre väder imorgon iallafall. :)

Idag firar körkortet och jag en vecka!

För exakt en vecka sedan var jag så sjukt nervös! Fort tiden går haha! Fast nu känns det som om jag haft körkort mycket längre. Nice är det iallafall! ;D

Nya toaletten monterades igår efter att golvet fogats. Idag tror jag de ska börja med handfatet! Helt galet vilken skillnad det blir. Jättefint! :D


"Det enda vi lär av historien är att den upprepar sig."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/5 iso 400

Hm, snö? Hagel? Från 3 plusgrader till minus 0 grader?

Så ser det ut här nu. Dock har det lugnat ner sig med hagesnöstormen. Skönt! Så jag kan gå till stationen utan att blåsa bort! Så nu är det påväg mot plusgraderna igen!

Igår åkte Victor och jag faktiskt in till Linköping. Handlade en ny toalett och ett handfat. Det blir helt underbart fint. Ni ska få se vilken skillnad när det är klart. Nu ser det ju riktigt fräscht ut! Förhoppningvis blir toan helt färdig nästa helg. Hoppas!

Söndag - 18 mars

Det var en ganska trevlig sväng till Linköping igår. Köpte batterier och galgar, haha. Och golvet är nästan helt färdiglagt i badrummet! Tjoho!

Dock så är ju toaletten borta och man fick inte gå in där på 24 timmar. Så inatt sov jag hos mamma och kissarna. Senare ska Victor och jag kanske en sväng till Linköping idag också. Vi ska kolla på ny toalett och handfat.


"Det bästa med framtiden är att den bara kommer en dag i sänder."


Fotograf: Malin (jag)
Modell: Doris
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/100 f/2.8 iso 100

Här får ni en söt liten bild på lilla Doris! :)

Kommer följa med pappa till Linköping idag. Vi ska bland annat till farfar en sväng. Då får jag chansen att visa upp körkortet. Skojj! Sedan blir det väl en tripp på stan skulle jag tro. Ja, så ser nog min lördag ut. Längesen jag hängde med pappa, Linda(styvmamma) och Jenny(halvlillasyster) till Linköping så det ska bli roligt.

Sedan hoppas jag att det där golvet på toan kommer att läggas idag så att det blir färdigt någon gång. Önskar jag kunde lägga klinkergolv! (A)

En liten rolig lista

Namn
Malin Wallberg

Ålder
19

Längd

158 cm

Sko-storlek

37

Född
I Linköping

Bor

I Mjölby

Gör just nu
Denna listan med en kopp kaffe! :)

ALLMÄNNA FRÅGOR

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv
Glad, kreativ & positiv

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv
Envis, kan ha kort stubin & dålig förlorare

Vad är du rädd för
Ormar! Men även lite mörkrädd?!

När skrattade du senast
Nyss, att bo tillsammans med Victor innebär många skratt.

Vem åkte du bil med sist
Victor skulle jag tro.

Vem åt du mat med sist
Frukost med Victor!

Vem sov du hos sist
Hemma? Annars måste det nog varit hos kusinen Sofia i Julas!

Vad var du rädd för när du var liten

Ormar, mörker och monster.

Vad ville du, som liten bli när du blev stor ?
Jag ville bli fjärilsforskare eller spelutvecklare. Båda yrkena har ändrats ganska drastigt, haha!

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient
Som jag minns är det 4 gånger.

Värsta smärtan du råkat ut för
Oj, måste nog varit när jag bröt armen när jag var 7-8 år tror jag.

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv
Victor och alla underbara vänner jag har!
Att jag fann fotograferingen!

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv
Oj, finns ju säkerligen massor med händelser här och jag kan inte komma på någon händelse som gjort mig mer arg och ledsen just nu.

Har du någonsin sportat
Inte som en riktig "sportfåne" men jag har gått på fotboll, dansat cheerleading och streetfunk. Nu är det crosstrainern här hemma som gäller. :)

Någon du ser upp till
Det är ganska många faktiskt, men den i min närhet måste det nog vara min mormor.

Vad finns alltid i din handväska
Nycklar, mobil, tuggummin, lypsyl och almanackan

Har du varit utomlands någon gång
Ja men inte många gånger!

Vilken plats var finast
Gran Canaria

Största stad/städer du varit i
Måste nog vara Stockholm?

image description

LITE MER PERSONLIGT

Rökt
Aldrig, kommer aldrig göra.

Snusat
Aldrig, kommer aldrig göra.

Druckit
Ja.

Har du piercing eller tatuering
Bara i öronen.

Finaste komplimang du fått
Oj, alla fina kommentarer jag får på mina bilder är ju fantastiskt kul!

ANTINGEN ELLER FRÅGOR

Storstad eller landet
Storstad

Hamburgare eller pizza
Oj, beror på vad jag är sugen på gillar båda!

Kött eller fisk
Beror också på vad jag är sugen på! Men jag gillar fisk väldigt mycket men kött också.....

Hund eller katt
KATT! :)

Aftonbladet eller Expressen
Aftonbladet

McDonalds eller MAX
MAX

Vin eller Öl
Vin

Charter- eller skidsemester
Charter

Sverige eller Utlandet
Utlandet, för det mesta! ;)

Sport eller nyheter
Nyheter

Hockey eller fotboll
Hockey

Ljushåriga eller mörkhåriga killar
Som Victor. :)

Sommar eller vinter
Sommar!

Vår eller höst
Vår

Flyg eller tåg
Flyg tror jag beror ju på hur långt man ska! :P

Bil eller buss
Bil

 


"Talekonst är att tala mycket högt och få det att låta som djupa tankar."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/5 iso 400

Tvätten är i full gång och jag är på riktigt bra humör!


Pratade nyss lite med Mikaela om en framtida fotografering som ska bli av i april någon gång. Kommer bli skojj! Ser fram emot den. Kommer bli skitbra! Återigen måste jag säga hur fruktansvärt skönt det är med körkort, har haft sådan ångest över det. Och det har tagit så mycket tid av mig, känner mig som en ny människa nu! Som får köra bil! Tjoho! :D

Men nu är det väl dags att ta tag i disken så att den blir gjord! ;)

TIPS - MUSIK

Här kommer en av mina just nu favoritlåtar jag lyssnar på nu när jag sitter här och pysslar med bilder! :D
( Ni känner säkert igen den från reklam på tv;) )


"Gör det roliga först. Det tråkigare blir mindre tråkigt, när ingenting roligt väntar."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/200 f/2.8 iso 100

Min fina parfym!

Ledig idag, skönt. Behöver komma ikapp lite. Ska tvätta vid 12. I helgen kommer badrumsgolvet att läggas. Ska bli så skönt när det är färdigt!

Annars ska jag nog sätta mig ner här med lite bilder, musik och kaffe! Diska måste jag också göra. Vilken rolig dag eller hur? Det gör dessutom absolut ingenting att jag ska göra dessa halvtrista saker som att diska, tvätta osv. För idag ska jag hämta ut körkortet! Då har man det verkligen på riktigt. Ska bli skojj! :)

"Vårt dilemma är att vi hatar förändringar, samtidigt som vi älskar dem. Det vi vill är att saker och ting ska förbli som de är men ändå bättre."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/5 iso 400

Oh, gillar bilden!

Och idag ska jag jobba! Känns så jäkla konstigt att jag inte behöver gå till körskolan mer! Har ju gått dit typ varje torsdag så länge nu. Och nu är det över! Tjoho! Så skööönt! :D

Inom foto ska jag arrangera någon vardagsporträttfotografering snart. Vill ha lite bilder på någon i den fina vårsolen. Alltså inget märkvärdigt utan bara lite fina bilder på någon! Låter det intressant och bor du i närheten av Mjölby så mejla mig på [email protected]! :)

Nämnde jag att vi inte hade något handfat?

Nej, handfat har vi inte för tillfället heller. Just nu har vi bara köket och därmed diskhon. Och vi duschar fortfarande med en ficklampa. Jaja det blir fint! I helgen läggs golvet också. Men det ska bli riktigt skönt när badrummet blir färdigt! :)

Annars känns denna dag lite skum. Det hände så mycket igår. Har lite svårt att förstå att jag får köra bil nu! Men ack så skönt! Och numera är det tillräckligt varmt för att använda converse! Liiike! ;D


KÖRKORT!!


Siluett bilder är faktiskt ganska roliga!

Och här har ni ju svaret på varför jag blivit så lättad, förra onsdagen klarade jag teorin och numera har jag tid att läsa böcker igen. Det där nedrans körkortet är nu mitt mitt mitt! Igår klockan 9.00 var uppkörningen. Fick samma gubbe som kuggade Victor första gången för några år sedan, GÖTT att jag klarade honom! Höhö, har något att retas med Victor för...... (A)

Nu kan jag få mitt liv tillbaka, ska bli så himla skönt. Igår firade jag med att åka SJÄLV till Motala och till pappa och viftade med nycklarna framför näsan på honom. Det var fröjdens minut. Allt slit har äntligen gett resultat och det kommer förenkla så mycket. Tack för alla grattis jag redan fått!

13 mars 2012 är och kommer förbli en av mina lyckligaste dagar i mitt liv!

"Ju mer vi älskar våra vänner, desto mindre smickrar vi dem."


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/40 f/2.8 iso 100

Bild jag tog på Victors gitarr här om dagen, blev ganska nöjd. Gitarrer gör sig bra på bild! :)

Lusten att fotografera har kommit tillbaka till en helt ny nivå hos mig. Den har aldrig försvunnit helt men nu vill jag ta med mig kameran när jag går någonstans, den senaste året har det blivit mer "äh, jag orkar inte släpa på den". Och då har jag nästan bara fotograferat när vi haft arrangerade fotograferingar. Men nu, nu går jag runt i hemmet (se bilden ovan) och letar efter fina motiv. Ah så kul! Mer inspiration åt folket!

EFTER BRANDEN




Här får ni se lite bilder som är tagna dagen efter branden som var förra lördagen.

Ännu är inte brandorsaken känd. Personen som vi såg öppna fönstret och ropa på hjälp hade tagit sig ner på egen hand. Citat från Corren:

"Ni reste en stege upp till fjärde våning. Varför?
- Det var för en äldre man som befann sig i lägenheten ovanför den där branden började. Vi hade kontakt med honom men det såg illa ut. Så plötsligt stod han utanför ingången till huset. Jag vet inte hur han lyckades ta sig ner."

Hela branden är som ett stort frågetecken känns det som. Otäckt det som hände. Tur att inte fler blev skadade.

"Livet är alldeles för viktigt för att man ska kunna tala allvarligt om det."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/6.3 iso 400

Blev visst ingen bloggning igår, men hade fullt upp hela dagen! ;)

Att duscha i skenet från en ficklampa är en upplevelse som jag faktiskt fått erfara nu. Kommer nog få göra det idag igen. Lampan vi hade i badrummet är ju nerskruvad och kommer inte komma upp riktigt ännu. Alla väggar är dock klara men ska fogas och sedan kommer golvet som ska läggas.....

Förutom att duscha med en ficklampa så var Victor och jag i Linköping och shoppade lite. Victor var i stort behov av nya skor och jacka. Vi hittade både och plus ett par shorts och ett par mjukisbyxor åt honom. Nästa gång ska vi leta jeans åt honom, ujuj....
Jag fyndade två par byxor från H&M för 99kr styck. Billigt billigt och jag som behövde nya byxor, perfekt! :)

"Man bör aldrig skämmas för att erkänna att man har haft fel, för det betyder ju att man är klokare idag än igår."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/6.3 iso 400

Ännu en fin bild på Johanna!

Ja, och vad händer idag? Jo, vi har tvättstugan mellan 7-12. Ingen förstår hur vi orkade gå upp så tidigt en lördag? Eller jo, jag slocknade visst före 23 igår så för mig var det inte såååå jobbbigt. Eller...?

Annars ska badrummet byggas vidare på. Och sedan vet jag faktiskt inte vad som händer mer under dagen. Time will tell.

9 mars - gråmulet väder....

Vårsolen som var imorse försvann visst. Nu är det grått ute istället.

Fick duscha hos mamma igår och det var så mysigt att få hälsa på kissarna. Kan nog inte säga det nog många gånger men jag saknar att ha katt! Vill bara ta med mig dem hem när jag går ifrån dem. Titta bara vilken söt kisse det är nedan! :)

Ehm, fast hon ser visst lite tjurigt ut....?


 


On the train....

Sitter på tåget, jag åker faktiskt mycket tåg....

Ska iallafall jobba lite granna idag. Sedan hem och planera fotograferingar tror jag. Ska prata med Linn lite om det! Spännande. Trots att det faktiskt snöade igår (snöade hos er också?) så är vårkänslorna tillbaka idag när det är två plusgrader och solen skiner när jag går upp! :)

 


"Vi ska vara tacksamma att det finns dumma människor. Annars skulle inte vi andra ha någon framgång."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/4.5 iso 400

Hmm, vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Har diskat och gjort allt som jag ska idag. Inte ofta man inte vet vad man ska göra. Alltid är det något liksom. Just nu är jag bara tom och uttråkad. Har kommit ikapp ganska bra med alla bilder nu. Så nu måste jag boka in fler fotograferingar! Det kanske jag ska kika lite på, inspiration och datum och modeller. Lite inredning till hemmet också vore ju faktiskt bra. Det börjar ju bli fint här hemma nu faktiskt. Ja det får nog bli surfande på det....

"Jag kan motstå allt utom frestelse."


En landskapsbild såhär på torsdagsmorgonen.

Yes box, och idag är jag fylld med en helt ny energi. Jag är så glad och så lättad. Trots att jag troligtvis inte kommer få duscha här hemma idag. Det är en vägg kvar som ska kaklas, den svåraste med handfat och duschaggregat på. Så den kommer nog inte bli lagd förrän på lördag. Men oj så fint det blir! Får nog gå till mamma och duscha idag kanske. Vi får se, vi kanske hänger upp plast så att jag kan duscha här hemma. Vilka bekymmer jag har om en dusch. Det är inte varje dag man får planera vart och när man ska duscha, haha!

"Romantikens hela väsen ligger i ovissheten."



Tisdag 6 mars.

Badrummet går framåt. Troligtvis kommer jag nog få duscha någon annanstans idag dock. Förhoppningsvis blir alla väggar färdiga ikväll nämligen. Åh, det blir så fint! Men Victor och jag måste köpa ett badrumsskåp. Och det är inte så lätt att hitta ett man verkligen vill ha ju. Men vi får snegla lite på Ikea som vanligt, de har ju en hel del. Och det har ju oftast snygga grejjer så ja vi börjar med Ikea. :)

"Lyckan ser alltid liten ut när du håller den i dina händer, men släpp den, och du inser genast hur stor och dyrbar den är."


Fotograf: Malin (jag)
MakeUp/Stylist: Linn
Modell: Johanna
Utrustning: Canon EOS 7D + Canon EF-S IS 18-55mm f/3.5-5.6 + Nissin Di866
s 1/30 f/4.5 iso 400

Älskar denna bild på Johanna!

Annars är det ju som vanligt måndag och därmed ny vecka. Och vi har börjat renovera badrummet nu. Ja, stökigt. Dock inte lika som när vi fixade sovrummet. Men det är ju jobbigt att ha så smutsigt badrum. Vi kommer nämligen lägga både kakel och klinker. Vi har börjat lägga kakel på väggarna nu så det går redan framåt. Dock kommer vi väl få duscha någon annanstans denna veckan skulle jag tippa på. Men det blir ju fint! :)

BRANDEN I MJÖLBY





På sista bilden har de börjat släcka elden.

Många har säkert läst rubriker om att det varit en brand i Mjölby och att en femåring omkommit. Tragiskt. Victor och jag skulle precis åka till pappa men eftersom vi hade Doris hos oss skulle vi först lämna av henne hos Victors föräldrar. Vi åkte antagligen dit bara minuter före brandbilarna åkte till Prästgårdsliden. Vi bor ju precis vid brandstationen så vi märker ju ofta när de åker iväg.

När vi sedan åkte därifrån såg vi att det kom rök därifrån. Nyfikna som vi är åkte vi ju dit för att se vad som hänt och när vi kom dit såg vi detta. Jag har bott i bara två hus därifrån. Victor och jag bor idag bara 300m ifrån detta hus. Tredje våningen tros branden startat på, där 5-åringen befann sig. På fjärde våningen såg vi att någon öppnade fönstret och skrek på hjälp. Det var faktiskt ganska otäckt och omtumlande att bara stå där och titta hur det brann medan alla brandmän sprang omkring och man kunde inte göra något. Efter att personen skrikit på hjälp såg vi att de tog upp stegen som är på de understa bilderna. Men det var aldrig någon som klättrade upp medan vi var där. Vi såg även hur de tog ner folk med skylift.

Den första bilden tog jag vid 16-tiden och larmet kom in till SOS 15.42 så vi var där i ganska tidigt skede.

Brandorsaken är ännu inte känd. Rykten säger dock att 5-åringen fick för sig att grilla i varddagsrummet. Ett annat rykte säger att 5-åringen lekte med en tändare. Den tekniska undersökningen skulle ske idag så troligtvis får vi kanske reda på vad som faktiskt hände snart. 

Jag har aldrig varit med om någon brand eller liknande så nära förut så det var ganska chockerande. Victor och jag stannade dock inte så länge. Branden ska ha varit "under kontroll" vid 20-tiden. Ska dit idag och titta hur det ser ut nu.

Bubbelvatten


Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di
s 1/125 f/2.8 iso 100

Ett glas bubbelvatten.....

Och så var det lördag och helg igen! Och idag är det ännu en dag med fint väder! Skojjigt!
Blev precis färdig med alla bilder sedan vi var i studion med Jenny. Skönt! Börjar komma ikapp. Men det blev ganska många bilder på dem. Victor och jag ska eventuellt dit idag så då tar jag med mig dem, hoppas de blir nöjda. :)

Canon EOS 5D Mark III


Höhö är lite i extas att nya 5Dn har kommit! Mark III!

Väldigt lik min 7D utseendemässigt. Åh, nästa kamerköp kommer nog bli en i 5D-serien. Dock inte än. Är supernöjd över min 7D och den klarar jag mig mer än väl på men man blir ju sugen när Canon kommer med en sådan toppenkamera! Men förhoppningsvis hinner den ju gå ner lite i pris tills jag köper den om det nu blir den, haha. ;D

Skulle vilja prova den, tror den är suverän!


"I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt."


Bild jag tog häromkvällen!

Älskar att kvällarna börjar bli så fina nu. Underbara solnedgångar! Längtar efter att kunna åka ut och fotografera lite varstans på kvällarna. Och på dagarna också. Måste boka in fler modellfotograferingar! Nu var det ju ändå några veckor sedan sist. Ska bara komma ikapp med lite bilder så ska jag ta tag i det också. Våren gör livet enklare på något sätt eller hur? Man blir så glad och full av energi! Love it!

"Just do not let someone fall."


Här har ni en liten inredningsbild härifrån.

Älskar ramen, den är så fin. Den står i vårt burspråk och bara är superduperfin. Vi behöver få upp lite mer dekorationer på väggarna. På vissa ställen är det lite för tomt.... menee idag ska de där eländiga gardinerna beställas. Så är det helt enkelt! Då kommer det bli ännu fiiinare!

"De som inte tror på alltets mening har inget hopp, med de som ser mening med allt kan leva lyckligt liv."



Fotograf: Malin (jag)
Utrustning: Canon EOS 7D + Tamron AF SP 28-75/2.8 XR Di (omvänt)
s 1/100 f/ iso 100

Vände på objektivet för att ta dessa bilder för att komma närmre mitt motiv. :)


Och idag är det första mars! Vårmånad, tjohoo! Så nu ska jag nog gå och sätta på lite kaffe och sminka mig inför dagen. Sedan har vi ju återigen lyckats samla på oss ett berg av disk. Diskmaskin vore ju himla skönt att ha....

RSS 2.0


www.cocoo.se -
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!

Blogglista.se

Malin Wallberg
1992 var året som jag föddes i Linköping, numera bor jag i Mjölby. Min fritid sysselsätter jag allra mest med fotografering av alla dess slag. Fashion-genren har dock gått och blivit en favorit, men jag gillar egentligen allt!;D

Läs mer om mig här!




KONTAKT
[email protected]

HEMSIDA
www.mwphotos.se


bloglovin