"Jag har fotografiskt minne - det klickar jämt!"

Haha, gillar citat.
Ibland är de ju så klockrena! ;D


Tänkte att ni skulle få lite med bilder på läppar!Gillar verkligen mina redigeringar på dessa, särskilt den här översta. Gillar den skarpt!
Vad tycker ni?


"Arbete är bra, så länge man inte glömmer bort att leva."

Jag längtar otroligt mycket till våren nu. Så då tittade jag igenom lite bilder från förra våren/sommaren och då hittade jag den här. Rätt frän, så jag fixade till den lite. :)


Här i Mjölby är det lite snö kvar tyvärr. Men den är på god väg bort. Det är ju inte mycket kvar som sagt!
Vill ha lite vår nu så man kan gå ut och fotografera mera, så himla mycket roligare och finare bilder blir det ju då. :)

Imorgon har jag engelskaprov sedan har jag inga prov alls innan lovet. Gud så skönt! ;D

Nu är klockan 19.21

Fast igår hade den varit 18.21. Jag är fortfarande inne på vintertiden. Tar ju lite tid att komma in i den nya tiden. För mig känns det verkligen som om klockan är påväg att bli halv 7 inte halv 8!

Igår firades ju Victors mamma som jag sagt tidigare, och hon blev jätteglad för tavlan som hon fick av mig, Victor och Victors pappa. Det var nämligen som så att vi beställde en canvastavla med denna bild på Doris. :)


Jättefin blev den!

Förresten klippte jag ju mig igår, och jag är supernöjd med mitt hår nu!
Saknas bara lite slingor men de kommer i om ett par veckor eller så. ;D

GLAAD! :D


Upptäckte precis att Magnus på tvspelsweb.se lagt till mig under sina länkvänner! :)
Haha vad glad jag blev nu!

Kommer förhoppningsvis jobba en del där på påsklovet igen, tjoho! ;D

LIPS!

Lekte lite med min fjärrutlösare förut. Här har ni en liten del av resultatet. :)
Det lär komma mera!Är så himla glad att provet gick bra igår. Fick VG vilket jag inte trodde att jag skulle få så är väldigt nöjd med det! Så nu har jag bara ett prov kvar innan lovet och det är engelskaprovet på tisdag! :)

Efter att Victor slutat jobbet idag åkte vi till ÖB och handlade lite presentpapper och sådär till Victors mammas present. Hon fyllde nämligen år förra veckan men då åkte de till Stockholm så imorgon ska hon firas av släkt och vänner.

Och imorgon ska jag klippa mig också, var väl tänkt att vi skulle göra slingor i håret också men eftersom det ska bli kalas så hinner vi nog inte det utan får ta det efter påsk när vi får tid igen. Ska bli så himla skönt att få klippa av sig allt slitet hår och få korta av luggen igen. Jag har inte klippt mig sedan början på december så det är nog på tiden nu. :)

SQUASCH!


Den här bilden tog jag senast jag var hos pappa. Haha. :)

Hon fyller ju snart 1 år den rackaren.

Imorgon har jag ett ganska stort geografiprov, inte roligt alls. Har haft svårt att förstå genomgångarna och det är jag nog inte ensam om i min klass. Så egentligen måste jag plugga det nu, och det ska jag också. Jag ska bara blogga klart det här inlägget! :)

Spelade squasch idag på idrotten också, riktigt roligt när man väl kommer in i det. Svår men rolig sport må jag säga!

Fick ju äntligen min lampa till studion som jag nämn tidigare. Till den fick jag en softbox och här visar jag hur du sätter ihop den. Det kan nämligen vara lite klurigt tycker många! :)

Men nu är det nog bäst för mig att jag sätter igång och pluggar lite mera, inte så lätt dock. Är supertrött och har två jättebusiga katter som springer omkring i mitt rum just nu. Och när de inte får någon uppmärksamhet klöser de på min matta. :( Inte så snälla de där!

OCH VI HAR ETT RESULTAT!

VINNAREN ÄR.......


Amanda 14 år!

 

GRATTIS!

SISTA DAGEN ATT RÖSTA!

Ja, så rösta på här!

Resultatet visas här imorgon kväll! :D

SÅHÄR SER DET UT NÄR JAG FÖRSÖKER PLUGGA!


Såhär såg det ut igår när jag skulle försöka plugga lite geografi!

Efter en stund la hon sig över mitt skrivblock också och då gav jag upp.
Haha, men hon är ju för söt min katt, eller hur? ;D

NY DESIGN!

ÄNTLIIIIIGEN ÄR MIN DESIGN KLAR!

Fick alldeles precis nyss ordning på den! Åhh vad glad jag blir nu! :D
Vad tycker ni om den nya designen?
Jag använder mig främst av mozilla firefox så min blogg ses nog bäst där!


Tryck på F5 om något ser konstigt ut!


Not allowed anymore!

I LOVE MY BOYFRIEND

Oh yes, it is the true!<3Och äntligen fick ju tvspelsweb in min efterlängtade studioblixt jag skulle fått i julklapp. I onsdags var jag och mamma och hämtade den.
Igår blev då första gången jag fick chansen att prova den. Victor fick vara med och hjälpa till att stå modell och bygga ihop bouncern (som det kommer en artikel om hur man gör så småning om).

Det var roligt faktiskt, fick prova mina nya paraplyn också, silver, guld och silver/guld. Blir nog dock lite bättre resultat när jag lärt mig dem lite bättre, (även dem lär det komma artiklar på).

Så det enda jag vill ha för att förbättra min studio just nu är en ny bakgrund och nytt golv därinne, det är nämligen jättetrasigt. Vilket är väldigt tråkigt. Men vi ska lägga in sådant där "låtsasgräs" ni vet som man kan ha på balkonger, altaner och sådär, en grön matta typ. :)

Vad vill ni förresten se mer av i min blogg? Kom gärna med tips vad jag kan förbättra!

WIKIPEDIA ELLER INTE WIKIPEDIA?

Jag är nog inte den enda som har lärare som inte tycker att man ska använda wikipedia eller hur?
Nu är ju frågan om det är rätt eller fel att använda det?


Visst att vem som helst kan gå in och ändra och blabla, men så länge man kan stärka att det som står där är sant tycker jag att man borde använda det. Med stärka menar jag då använda någon mer källa som påstår samma sak som wikipedia.

Själv har jag använt mig av wikipedia ett antal gånger men nu på senare tider har jag försökt undvika det då jag faktiskt råkat ut för att det stått fel på årtal och annat som är ganska viktigt. Felet jag då gjorde var ju att inte kollade med någon mer källa utan antog att det som stod där var sant. Numera är jag dock inte så oförsiktig.

Anledningen till att jag skriver om det här är att jag nu i helgen gjorde denna upptäckt!


Ett helt vanligt mjölkpaket med lite roligt smått och gott på baksidan. Ni ser ju snooze-faktan, vart kommer den ifrån egentligen?


Jo, Wikipedia!

Nu tror jag ju säkert att arla kollat upp denna faktan och kan stärka den. Men ska de verkligen få använda en källa som wikipedia. Varför inte egentligen?
Dock vet jag ju att barn gärna läser på baksidan på mjölkpaketen, och ska man då uppmuntra dem att använda wikipedia då man kan stöta på saker som står där inte är sant?

Om du söker på google efter något kommer ofta wikipedia upp ganska högt upp och har ett resultat. Det gör att man tror att det är säkert och klickar där och läser och tror att allt är sant. Så är det ju dock inte alltid.
Visst det allra mesta som faktiskt står där är ju sant, men frågan är ju den om man verkligen ska använda just wikipedia på ett mjölkpaket? Varför har de inte använt någon annan källa?

Vad tycker ni? Ska man använda wikipedia på mjölkpaket? När ska man och när ska man inte använda wikipedia?

FINLISTERNA!

Nu kan ni inte anmäla er mer. Första gången jag faktiskt behövt välja bort bidrag, vilket är synd egentligen. Men här är iallafall finalisterna! Och ni som inte kom med denna gång, så är det säkert någon tävling på gång inom kort igen! Så håll koll här!
Det är okej att be sina vänner, läsare osv. rösta på era bidrag.
Röstningen pågår fram till den 23 mars 00.00!

LYCKA TILL!


SÅHÄR RÖSTAR DU:

- Skriv namn och nummer på det bidrag som du vill rösta på i en kommentar här under. 
- Endast en röst per person. IP:t kommer att kollas.

Kolla gärna in på deltagarnas bloggar (namnen är länkade) då några av dem skrivit en motivering. :)

Lycka till och rösta på!

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!


1. Helena Kulle 32år


2. Amanda 14år


3. Sara 17år


4. Josefin 14år


5. Elina 15år


6. Maria 15år


7. Igeland 14år


8. Lovisa 13år


9. Annie Fredriksson 20år


10. Julia 14år

JAG HAR ETT JOBB!

Ja, äntligen har jag fått ett extrajobb så jag tjänar lite extra! Och det är inte vart som helst heller, utan det är ett väldigt välkänt ställe inom bloggvärlden. Kan ni gissa?
Jag tror knappt det är sant heller, men jag är faktist extraarbetare på tvpspelsweb!

Så grymt kul är det iallafall, mina uppgifter där är bland annat;
- Ta produktfoton (som används på tvpelsweb.se)
- Packa


Igår var min första dag på jobbet och det var riktigt roligt. De hade nämligen fått in nya reflexskärmar 7 i 1 110cm (runda) och 120cm (ovala) som jag fick fotografera. Så bilderna ni kan se där nu har jag tagit! :)

Jag kommer att jobba där de timmar jag behövs, främst fredagar och dagar jag är ledig skulle jag tro.
Riktigt skojjigt är det och jag är jätteglad!

PERFUME


Här får ni en bild jag tror att jag inte visat för er. Jag tog den för jättelängesen. Den är dock lite brusig på grund av högt ISO eftersom det inte var så bra ljus just då, men personligen ser jag hellre en lite brusig bild än en suddig en. Det roliga är ju att rosbladen som ligger runt om egentligen är mer beige. Så tycker ändå jag lyckades bra med att få dem trovärdigt röda ut.

Har även fått önskemål om att visa hur jag redigerat bilden nedan, någon mer som tycker att jag ska det? :)

(Klicka för att se större)

TINTIN!

Då var det måndag igen, men ny vecka nya tag eller hur är det?

Dock känner jag att skoltröttheten har börjat komma till mig. Inte roligt alls. Jag har aldrig varit skoltrött innan gymnasiet, trots det jobbade jag mycket hårdare i högstadiet än vad jag gör idag när jag går 2an på gymnasiet. Det är skumt det där.

Håller förresten på med min design, men den har krånglat sig. Vet inte hur jag ska få ordning på den. Men den kommer upp så fort den fungerar som den ska för den är ju klar bara att allt inte fungerar riktigt.


Här är min katt Tintin, den här bilden är ju lite rolig då den togs för det var nämligen som så att jag precis fått en av mina fjärrutlösare och jag sprang ut med kameran till katten som var i köket höll den framför henne som på bilden sedan satt Victor kvar i mitt rum och tryckte av. Det var ett litet experiment för att se om det gick mellan väggar. :)

På tal om ingenting så söker jag efter modeller, så om ni känner någon eller om ni själva är sugna så hör av er! Jag kan både ta bilder utomhus som i studio då jag har en egen som snart går att använda. Jag gör TFP-jobb, d.v.s både jag (fotografen) och modellen jobbar gratis och får sedan göra vad de vill med bilderna, (om vi inte kommer överens om annat såklart).

VINN REFLEXSKÄRM 5 I 1 (110CM)!

Eftersom jag fick så dålig respons på vitbalansfiltertävlingen kör jag nu igång med en samma tävling fast med nytt pris och hoppas att det kan locka mer!TEMA: DIN BÄSTA BILD

Du kan tävla med vilken bild som helst som passar in på temat, förutsatt att du är fotograf och att eventuella personer på bilden gett sitt godkännande. Priset är en reflexskärm 5 i 1 110 cm från tvpselsweb.se.
Ni har till den fredag 19 mars 00.00 på er att anmäla er, där väljer jag sedan ut cirka 5-10 finalister som ni sedan får rösta på. :)
Bilden får vara efterbehandlad i något bildbehandlingsprogram men det får ej vara något kollage av flera bilder.


REGLER FÖR ATT FÅ VARA MED:
- Du ska skapa ett nytt inlägg med din bild och kanske någon liten motivering till varför du ska vinna, men det är inget måste. (OBS, inlägget får bara handla om tävlingen.)
- Länka till min blogg och det här inlägget i ditt inlägg. (http://lillaskrollan.blogg.se)
- Länka till tvspelsweb och deras reflexskärmar
- Skriv sedan en kommentar i detta inlägg med ditt namn, ålder och länk till inlägget med ditt tävlingsbidrag.
- Varje person får endast delta med ett bidrag.

Om ni är osäkra på hur en reflexskärm fungerar kan ni läsa min artikel här!

FÖRSVINNER SNÖN ALDRIG?

Vi har snart haft snö i 4 månaders tid typ. Jag är väldigt trött på den nu. Däremot gillar jag att solen har börjat tittat fram mer så att den smälter lite för varje dag.
Idag åker jag till pappa också, troligtvis bara över dagen men vi får se. :)

Kan också avslöja att en ny design är på G här. Det är inte mycket kvar på den som jag ska ändra. Men den blir riktigt nice! :)

Ni verkar inte så sugna på vitbalansfiltret dock, det var synd.


Yrkesporträtt

I höstas fick vi en fotouppgift i skolan som var att ta ett yrkesporträtt. Jag tror inte jag visat dem här i bloggen faktiskt. Men här är det. :)Fotograf: Jag Modell: Victor

Jag gick till bilhallen i Mjölby där min pojkvän jobbade förut, och fotograferade honom där. Det var roligt faktiskt. :)
För övrigt är jag ledig idag, studiedag nämligen. Skönt att få sova ut!

Förresten så har jag skrivit en artikel om vitbalansfilter nu, klicka här för att läsa den! :)

FLYTTA?

Ja, det skulle jag hemskt gärna vilja göra nu. Helst hemifrån. Tänk att få inreda sitt eget place och ha allting precis som du själv vill ha det? Låter ju riktigt skönt i mina öron. Men men, det får nog vänta iallafall ett litet tag till. Men däremot är det ju inte omöjligt att vi flyttar härifrån till en annan lägenhet i stan då vi inte trivs så bra här längre. Ända sedan jag flyttade till Mjölby så har jag velat flytta till andra sidan stan, och det hoppas jag ju självklart fortfarande på. :)
Vi har bott på sissodär 4 olika ställen här i mjölby, 2 av 4 ställen har varit riktigt bra och det är där vi bor nu (förutom att det är lite stökigt här m.m, men annars bra även om vi är trötta på det här stället) och när vi bodde mitt i stan. :)


Fotograf: Jag Modell: Martina

Gammal bild med en ny redigering på Martina, blir lite mycket bilder på henne nu. Behöver modeller faktiskt. Var inte blyga för att kontakta mig om ni är intresserade! :)

Martina number three


Fotograf: Jag Modell: Martina

Ännu en bild på Martina, blev väl rätt nice? :)

Percy Jackson - Kampen om åskviggen, den filmen var bra. Gillade den skarpt! Recensenterna säger ju att den var dålig och sådär, men jag håller definitivt inte med!
Och jag älskar verkligen att gå på bio, är så mysigt att sätta sig där med en popcorn och bara titta och njuta. :) Håller ni inte med?

MARS MÅNAD

Nu har det varit mars i två dagar. För två veckor sedan var det alla hjärtans dag. Och jag har totalt glömt bort att visa er de supergoda alla hjärtans dag bakelserna som vi åt då. Mamma köpte dem på tårtverkstan i Linköping till oss. Det var någon slags jordgubbsfyllning och det var som sagt supergott!Imorgon ska förresten alla vi mediatvåor på bio, Percy Jackson och kampen om åskviggen blir det. :) Ska bli roligt, plus att imorgon får vi reda på hur det gick på idrottsprovet. Spännande!

Number twoFotograf: Jag Modell: Martina

Tycker själv att hennes sminkning blev så jävla tuff! Vad tycker ni?

Martina! :)

Det här inlägget skulle publicerats igår men eftersom det inte gick att ladda upp bilden kommer den nu istället. :)


Fotograf: Jag Modell: Martina

Ja, äntligen hade vi vår fotografering som jag längtat efter. Grymt coolt blev det tycker jag!
Tog vara lite på den förhoppningsvis sista snön nu, den håller ju på att smälta bort. Men jag har hört att det är på gång att komma mer och att det ska bli lite kallara igen? Men det vill vi ju inte eller hur? Så vi hoppas på att den här "värmen" håller i sig. 2 plusgrader vid 8 på kvällen tycker iallafall jag är varmt för att vara den här vintern. ;)

update: Vaknade imorse och det snöade och hade kommit snö under natten. Snön igår var definitivt inte den sista snön.

RSS 2.0


www.cocoo.se -
Massor av trendiga halsband, armband, örhängen, ringar och klockor!

Blogglista.se

Malin Wallberg
1992 var året som jag föddes i Linköping, numera bor jag i Mjölby. Min fritid sysselsätter jag allra mest med fotografering av alla dess slag. Fashion-genren har dock gått och blivit en favorit, men jag gillar egentligen allt!;D

Läs mer om mig här!
KONTAKT
mwphotos@live.se

HEMSIDA
www.mwphotos.se


bloglovin